Duurzame techniek

Warmtepomp, zonnepanelen en zonnecollectoren

Voor duurzame techniek bent u bij ons op het juiste adres. De techniek is volop in ontwikkeling. De warmtepomp, zonnepanelen en zonnecollectoren zijn hier mooie voorbeelden van. Wij volgen deze ontwikkelingen voortdurend, zodat wij als installatiebedrijf u de nieuwste mogelijkheden kunnen aanbieden.

Bespaar kosten en kijk zelf welke subsidiemogelijkheden er zijn indien u gebruik maakt van duurzame techniek, want mogelijk komt ook u in aanmerking voor subsidie.

Warmtepomp
Warmte is overal aanwezig; in de buitenlucht, de bodem en oppervlaktewater bijvoorbeeld. Een warmtepomp gebruikt deze warmte om op efficiënte wijze uw woning duurzaam te verwarmen. Voor iedere woning, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, bestaat er een passende warmtepomp. Wij geven u graag advies over welk systeem het beste bij uw situatie past.

Werking:
Een warmtepomp werkt volgens hetzelfde principe als een koelkast. Bij een koelkast wordt warmte onttrokken aan de te koelen producten, een warmtepomp onttrekt de warmte uit bijvoorbeeld de bodem om dit vervolgens af te geven aan het verwarmingssysteem. Er zijn ook warmtepompen die uw woning koelen tijdens warme zomers. Hierdoor is een extra investering in een airconditioning niet nodig.

Soorten warmtepompen:
Er zijn verschillende warmtepompsystemen op de markt. Bij een aarde/water warmtepomp wordt de warmte aan de aarde onttrokken. Een water/water systeem haalt de benodigde warmte uit het grondwater en een lucht/water warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht om de woning te verwarmen. Welke soort de juiste is voor u, hangt onder andere af van het budget, gebruiksdoeleinden en de beschikbare ruimte.

Opbrengst:
75% van de benodigde warmte voor een woning wordt gratis uit de bodem, lucht of grondwater onttrokken. De overige 25% gaat op aan elektriciteit om het systeem te laten werken. Dat betekent dat er voor 25 euro maar liefst 100 euro aan warmte geproduceerd. Het rendement van een warmtepomp is hoger dan bij een gasgestookte cv-ketel.

Professionele installatie:
De installatie kunt u uitstekend overlaten aan onze installateurs. Voor iedere woning zorgen wij voor een maatwerk-oplossing. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en voordelen van een warmtepomp.

Zonnecollectoren
Wij geven u graag advies met betrekking tot zonnecollectoren. Een zonnecollector is een apparaat dat zonlicht omzet in warmte. Deze warmte kan vervolgens gebruikt worden voor proceswarmte, het verwarmen van ruimtes of (tap)water. Zonnecollectoren kunnen ook gebruikt worden om in de zomer het grondwater onder een woning of gebouw op te warmen. In de winter kan dan via een warmtepomp de woning of het gebouw efficiënt verwarmd worden. Met deze combinatie kan een reductie in de CO2-uitstoot en stookkosten bereikt worden.

Zonnecollectoren kunnen zowel in als op het dak worden aangebracht. Er zijn ook collectoren die door middel van vacuümbuizen het zonlicht omzetten in warmte.

Zonnepanelen / pv-panelen
Zonnepanelen, ook wel pv-panelen genoemd, ten behoeve van de omzetting van zonlicht naar elektriciteit, kunnen ook door ons geleverd worden in combinatie met een warmtepomp. Vraag ons naar de mogelijkheden.